Bondage

Filter
  • colour
  • material
  • size
Gratis verzending Gratis retour Discreet verpakt 

BDSM Bondage artikelen

Touwen, kettingen, halsbanden, ball-gags, bondage- touwen  en verschillende soorten maskers behoren tot de ultieme BDSM artikelen. Deze en alle overige bondage-artikelen vind je natuurlijk ook bij Harell Goodz!

Wat is bondage?

Bondage is een erotisch spel waarbij een van de partners van zijn of haar bewegingsvrijheid wordt ontnomen. Hiervoor kunnen verschillende speeltjes worden gebruikt zoals handboeien, bondage touwen of halsbanden. Iemand kan bijvoorbeeld met boeien worden vastgebonden aan een object zoals een bed of tafel. Maar er kan ook gekozen worden om verschillende lichaamsdelen aan elkaar vast te maken. Ook het ontnemen van het zicht is een belangrijk onderdeel bij bondage. Hierdoor worden de overige zintuigen aangescherpt waardoor seksuele handelingen intenser kunnen worden beleefd.

Spreiden lichaamsdelen

Naast het beperken van de bewegingsvrijheid kan bondage ook worden gebruikt om het lichaam in een bepaalde positie te dwingen. Het spreiden van de benen, bijvoorbeeld met een spreidstang, geeft de Dominant vrij toegang tot de anus of vagina. De Dominant houdt zijn sub zo stevig in bedwang en kan overal goed bij.

Machtsverhouding

Bij bondage is er altijd sprake van een bepaalde machtsverhouding waarbij één iemand de leiding neemt en de ander zich hieraan onderwerpt. Degene met de leidende rol noemen we de Dominant en de partner met de onderdanige rol wordt sub genoemd. De Dominant heeft in dit geval de touwtjes in handen en heeft de ruimte om een bepaalde fantasie of wens in vervulling te laten gaan. Nadat de sub is vastgebonden ligt de leiding volledig bij de Dominant.

Bondage vs BDSM

Bondage is een onderdeel van BDSM. Deze afkorting staat voor Bondage en Discipline, Dominantie en Submissie en Sadomasochisme. Bij BDSM kan er dus ook sprake zijn van het (met wederzijds goedvinden) toedienen van pijnprikkels. Bij bondage hoeft hier echter lang niet altijd sprake van te zijn. Wanneer de onderdanige is vastgebonden heeft de Dominant het voor het zeggen. Hij/zij kan vervolgens voor een meer plagende of andere vormen van BDSM, zoals SM, kiezen. De Dominant kan ervoor kiezen om de onderdanige te straffen of te vernederen wanneer deze niet naar wens reageert. Dit hoeft echter niet! Bij bondage kan de Dominant er ook voor kiezen om de onderdanige te plagen door hem of haar tot een bepaald niveau te stimuleren, om vervolgens de stimulatie weer af te breken. De onderdanige zal smeken om meer wat de Dominant weer een zeker gevoel van macht geeft.

Welke bondage producten zijn er?

Binnen bondage kunnen verschillende speeltjes worden gebruikt. Hieronder hebben we een aantal verschillende benodigdheden voor een bondagespel voor je uiteengezet:

Bondage touwen

Een bondage touw wordt gebruikt om iemand mee vast te binden en zo diegene zijn bewegingsvrijheid te ontnemen. Het grote voordeel van touw, ten opzichte van bijvoorbeeld boeien, is de verscheidenheid aan mogelijkheden om je sub vast te binden.

Bondage set

Een bondage set is uiterst geschikt om erachter te komen of bondage wat voor je is. Harell Goodz setjes bevatten vaak meerdere bondage speeltjes waardoor je in aanraking komt met verschillende onderdelen van BDSM. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper dan wanneer je de speeltjes los zou aanschaffen. Mocht er iets bijzitten wat uiteindelijk toch niet iets voor je is, dan heb je in ieder geval niet teveel geld uitgegeven. Daarnaast gaan de speeltjes binnen een set soms van redelijk onschuldig naar behoorlijk ondeugend. Zo kun je met een bondage set geleidelijk jullie bondagespel heftiger laten worden.

Ball gag

Een ball-gag wordt gebruikt om de onderdanige het zwijgen op te leggen. Het is een speeltje die de mond van de sub openhoudt door middel van een bal of bitje. De sub kan nog wel geluid maken, maar is niet meer verstaanbaar. Ook kan de onderdanige ongecontroleerd gaan kwijlen. Sommige Doms vinden dit erg opwindend. Deze bondage speeltjes worden met een verstelbare riem vastgemaakt aan het hoofd van de onderdanige. Je hebt varianten waarin de onderdanige kan bijten, deze speeltjes worden bit gags genoemd. Daarnaast zijn er ook mondknevels beschikbaar. Dit is een gag voorzien van een ring in het midden. Hierdoor biedt het speeltje spannende mogelijkheden voor orale seks.

BDSM Collars

Een BDSM collar is een halsband die gedragen wordt door mensen in de BDSM-wereld. Dit kan van korte duur zijn tijdens een bondagespel, maar hij kan ook langere tijd gedragen worden als teken van verbinding bij een vaste relatie tussen een Dom en een sub. De meeste bondage collars zijn voorzien van één of meerdere D-ringen waaraan je een bondage touw of ketting kan bevestigen. Zo kun je jouw sub aanlijnen als de hond die hij/zij is!

Bondage Tape

Bondage tape wordt ook veel binnen de BDSM-wereld gebruikt. In de eerste plaats is het bedoeld om iemands vrijheid te beperken door middel van bondage. Het voordeel van bondage tape is dat het heel makkelijk is in gebruik. Je kunt je partner snel vastbinden, maar ook snel weer losmaken. De bondage tape is makkelijk op maat te maken en je kunt het eventueel ook hergebruiken. Bondage tape plakt niet aan de huid vast, maar alleen aan de tape zelf.

Bondage Harnassen

Een bondage harnas is een harnas van leer of kunstleer dat wordt gedragen om een deel van het lichaam te omsluiten en te vergrendelen. De harnassen hebben vaak meerdere ringen of haken waar andere bondage-accessoires aan bevestigd kunnen worden. De drager van het harnas kan zo aan verschillende accessoires of objecten worden vastgemaakt.

Bondage Maskers

Een bondage masker wordt gebruikt om het zicht van de drager te ontnemen. Hierdoor worden de overige zintuigen op scherp gezet. Wanneer je wordt aangeraakt terwijl je een masker draagt voelt dit vaak veel heftiger en intenser aan. Daarnaast zorgt het voor de nodige spanning omdat je niet weet wat je kunt verwachten als sub. De maskers worden door zowel mannen als vrouwen gedragen.

Bondage Haken

Bondage haken zijn voorzien van één of meerdere bolletjes die vaginaal, anaal of in de neus kunnen worden ingebracht. De haken worden aan een oogje vastgemaakt aan een touw of ketting. Bondage haken worden gebruikt om de bewegingsvrijheid van de onderdanige te beperken. Wanneer de sub wil bewegen zal hij of zij de bewegingen voelen door de balletjes van de haak.

Schaamlip spreider

Een schaamlip spreider wordt gebruikt om de schaamlippen van de vagina te spreiden. Deze speeltjes worden ook binnen bondage veel gebruikt. De onderdanige wordt bijvoorbeeld met de handen en benen vastgehouden terwijl de schaamlippen uit elkaar gehouden worden zonder dat de sub hier zelf bij kan. De Dominant heeft zo alle ruimte om de sub te plagen of te stimuleren.

Hogties

Met een hogtie kunnen de handen en de voeten van de onderdanige aan elkaar vastgemaakt worden. Een hogtie wordt voornamelijk gebruikt om de ledematen op de rug vast te maken. De onderdanige kan hierdoor niet meer bewegen en is totaal overgeleverd aan de Dominant. Sommige hogties zijn aan de uiteinden al voorzien van boeien. Andere setjes hebben alleen de verbindingslijnen waardoor de boeien apart moeten worden aangeschaft.

Bondage kettingen

Bondage kettingen worden gebruikt om verschillende bondage accessoires met elkaar te verbinden. Met behulp van een clip of een karabijnhaak kan de ketting aan bijvoorbeeld boeien of een halsband worden bevestigd. De meeste bondage kettingen zijn uit metaal vervaardigd en in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Hierdoor kunnen zo voor diverse doeleinden worden gebruikt.