Geisha Balls

Filter
 • colour
 • material
Gratis verzending Gratis retour Discreet verpakt 

Wat zijn Geisha balls?

Geisha balls of vaginale balletjes zijn balletjes die je kunt inbrengen in de vagina. Ze zijn ooit ontworpen door Japanse vrouwen, vandaar ook de naam Geisha ballen. Ze zijn ooit verspreid via China, India en Vietnam voordat ze Europa bereikten. De balletjes zijn bedoeld voor vrouwen en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo zijn er kleinere balletjes met een doorsnede van 2 CM maar er zijn ook balletjes met een doorsnede van 4,5 tot 5 CM. De balletjes zijn vaak gemaakt van metaal. Je kunt ze gebruiken om te betrekken tijdens het voorspel maar het hoofddoel van deze sextoy is het trainen van je bekkenbodemspieren. Het trainen van die spieren is bijvoorbeeld nuttig als je net een kind hebt gehad of je (op latere leeftijd) je blaas niet helemaal meer onder controle hebt. Er zijn veel andere benamingen voor een vaginaal balletje, namelijk: Ben Wa ballen, Geisha ballen en love balls.

Wat kun je met vaginale balletjes?

Een balletje dat je kunt inbrengen in de vagina is voor meerdere doelen te gebruiken. Zo dienen deze balletjes een lichamelijk doel, maar ze brengen ook plezier. Deze sextoys kun je gebruiken voor het volgende:
 • Trainen van je bekkenbodemspieren
 • Extraatje tijdens het voorspel

Trainen van de bekkenbodemspieren

De ballen uit deze categorie zijn perfect om je vagina te trainen. Na het inbrengen van de balletjes, moet je namelijk je bekkenbodemspieren bij elkaar knijpen om de balletjes te laten bewegen. Door deze oefening vaak te herhalen, worden je spieren sterker. Dit kan meerdere voordelen hebben. Een strakkere vagina kan voor je partner meer genot betekenen tijdens de seks. Als je spieren strakker worden, wordt je vagina namelijk ook wat strakker. Hierdoor wordt de penetratie voor je partner lekkerder. Bovendien kun je door de toegenomen spiercontrole je partner aangenaam verrassen. Span de spieren maar eens aan tijdens de daad, hij zal het zeker merken! Vrouwen met sterke bekkenbodemspieren hebben bovendien ook een voordeel tijdens de bevalling. Doordat deze spieren elastisch zijn, rekken ze beter mee tijdens het bevallen.

Controle over je blaas

Er zijn veel vrouwen die na de geboorte van een kind hun blaas niet helemaal meer onder controle hebben. Ook vrouwen op leeftijd krijgen hier soms mee te maken. Het kan dan gaan om een beetje vochtverlies als je niest maar het kan ook erger zijn. Door je bekkenbodemspieren te trainen, heb je ook meer controle over je blaas. Deze spieren liggen namelijk tegen de blaas aan. Sterkere spieren helpen je om je plas makkelijker op te kunnen houden..

Plezier tijdens het voorspel

De balletjes uit deze categorie zijn niet alleen bedoeld om de spieren van je vagina te trainen. Ze zijn ook heel geschikt om te gebruiken tijdens het voorspel. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een paar vibrerende balletjes. Vibrerende modellen zorgen namelijk voor een intensere prikkeling van binnenuit. Je kunt er voor kiezen om de populaire vaginale balletjes scene uit Fifty Shades of Grey na te spelen. Het kan voor jullie beide heel opwindend zijn om te weten dat de ander de balletjes draagt. Maar verwacht geen intense orgasmes van dit speeltje. Daarvoor zijn ze niet ontworpen. Wil je jullie liefdesspel ook tijdens penetratie uitbreiden? Dan kun je de balletjes prima blijven dragen. Het kan wel zijn dat de man er met zijn penis tegenaan komt, maar dat is voor jullie beide niet schadelijk. Juist plezierig! Als je de ballen gebruikt tijdens het penetreren, dan is het aan te raden om een enkele grote bal te gebruiken in plaats van twee kleinere. Veel vrouwen geven hier de voorkeur aan

Je kunt een vaginaal balletje ook gebruiken in combinatie met een vibrator of een andere sextoy.

Welke verschillende modellen vaginale balletjes zijn er?

Er zijn verschillende soorten love balls die allemaal geschikt zijn voor een ander doel. De verschillende modellen zijn:

Kegelballen

Een kegelbal is meestal gecoat met een laag siliconen en deze ballen zijn vrij hard en star. Ze zijn niet flexibel en meestal ook iets groter dan de typische Ben Wa Ballen of duotone balls. Deze balletjes zijn het meest geschikt voor bekkenbodem oefeningen, ook wel kegeloefeningen genoemd. Niet alleen kun je deze typische balletjes gebruiken voor het trainen van je spieren, ze kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor je eigen plezier. Ze zijn verkrijgbaar met aanpasbare gewichten waardoor je veel kunt afwisselen. Zo kun je je bekkenbodempsieren iedere keer iets harder trainen en een stapje verder gaan.

Typische Ben Wa Ballen - Duotone balls

Eigenlijk is de term Ben Wa ballen een andere benaming voor vaginale balletjes en een verzamelnaam voor alle balletjes in deze categorie. Maar mensen associeren de duotone balls vaak met deze typische ballen. Deze ballen zijn vaak gemaakt van glas of staal en hebben verschillende afmetingen. Soms hebben ze binnenin kleine balletjes die subtiel vibreren als je beweegt. Deze ballen zijn zowel geschikt voor het trainen van je bekkenbodemspieren als voor genot. Doordat het twee losse balletjes zijn, moet je extra hard werken om de ballen naar elkaar toe laten bewegen. De modellen met een kleiner balletje binnenin zorgen er voor dat je geniet van een kleine, speelse streling van binnenuit. Hierdoor zijn deze modellen heel geschikt om te gebruiken voor je plezier. De balletjes uit deze categorie zijn vaak ook verkrijgbaar in een mooi doosje en als set. Hierdoor zijn ze ook geschikt om bijvoorbeeld cadeau te geven aan je partner.

Magnetische modellen voor beginners

Ook zijn er magnetische modellen. Deze modellen zijn heel erg geschikt voor vrouwen die voor het eerst een Ben Wa bal willen proberen. Omdat de balletjes automatisch naar elkaar toe trekken, hoef je je spieren minder hard aan te knijpen om de balletjes op hun plaats te houden. Hierdoor train je wel je spieren maar kun je langzaam wennen aan het gevoel van de balletjes. Er zijn verschillende formaten vaginale balletjes die magnetisch zijn. Ze hebben vaak een gouden, zilveren of zwarte kleur. Overweeg je een magnetisch model aan te schaffen? Dan is dit beste opties:

Vibrerende modellen met motor

Naast de duotone ballen met vibrerende balletjes binnenin, zijn er ook vibrerende modellen met een motortje. Deze vaginale balletjes verschillen van de standaard modellen omdat de vibraties niet afkomstig zijn van kleine ballen binnenin. De vibrerende ballen uit deze categorie trillen door middel van een kleine bullet binnenin. Deze vaginale balletjes zijn vaak te bedienen door middel van een afstandsbediening. Hierdoor zijn ze heel geschikt om te gebruiken tijdens het voorspel. Je kunt bijvoorbeeld de remote aan je partner geven en genieten van de inwendige trillingen die de balletjes veroorzaken.

Waar moet je op letten als je vagina balletjes wilt kopen?

Ten eerste is het aan te raden om je af te vragen waarom je een vaginaal balletje wilt kopen. Wil je een model dat geschikt is om je bekkenbodemspieren te trainen of ga zoek je een sextoy die gericht is op extra genot? Heb je dit gevonden, dan is het tijd om na te denken over welke features je wilt hebben. Hieronder zie je de belangrijkste eigenschappen die een vaginaal balletje kan bezitten en die van belang zijn bij aankoop.

 

Doorsnede

Als je een balletje voor je vagina gaat kopen, let dan heel goed op de doorsnede van het model. Helemaal als je voor het eerst een balletje gaat proberen. Dan zijn de kegelballen heel geschikt. Het lijkt misschien raar maar het is beter om te beginnen met grotere vaginale ballen dan met kleine. De grotere modellen kunnen namelijk minder snel uit je vagina vallen, ze blijven vanwege de grootte beter en makkelijker op hun plaats zitten.Grote ballen zijn ballen met een doorsnede vanaf 4 CM. Ben je inmiddels een pro en meer ervaren met de balletjes uit deze categorie? Dan kun je gaan voor modellen met een diameter kleiner dan 4 CM. Wil je echt heel hard je spieren kunnen trainen? Dan zijn er ook modellen die kleiner zijn dan 1,5 CM.

Het materiaal

Er zijn verschillende soorten balletjes die je kunt inbrengen in je vagina. De belangrijkste materialen vind je hieronder.
 • Glas: glazen balletjes zijn vergelijkbaar met metalen ballen, want ook deze modellen zijn zacht en daardoor makkelijk in te brengen. Ze zijn echter vaak groter dan de metalen modellen om goed te maken dat ze minder wegen. Glazen balletjes zijn vaak makkelijker te reinigen.
 • Siliconen: siliconen balletjes zijn vaak de standaard balletjes die een koordje van siliconen hebben of gecoat zijn met siliconen. Dit materiaal is heel geschikt voor kegeloefeningen vanwege de zachtheid. Ze zijn daarentegen moeilijker te reinigen en je moet opletten als je ze wilt gebruiken in combinatie met glijmiddel. Siliconen seksspeeltjes gaan namelijk niet samen met siliconen glijmiddel.
 • Metalen: metalen balletjes hebben een natuurlijk gewicht, waardoor ze heel geschikt zijn voor bekkenbodemoefeningen. Ze zijn daarnaast ook vaak zacht en comfortabel om te dragen. Van alle balletjes zijn deze het makkelijkst om te reinigen. Je doet dat met warm water en zeep. En wist je dat je ze zelfs kunt verwarmen voordat je ze inbrengt?

Met of zonder koordje

Bijna alle soorten vaginale balletjes, met uitzondering van de typische Ben Wa en magnetische ballen, zijn verkrijgbaar met een koordje. Zo kun je een vibrerend model met koordje kopen en de kegelballen hebben ook een koord. Het voordeel van dit type is dat het heel makkelijk is om de balletjes te verwijderen als je klaar bent. Bovendien kun je er ook af en toe even aan trekken als je ze hebt ingebracht, zodat je net iets meer stimulatie voelt. Het nadeel van een balletje met een koordje is dat het veel moeilijker is om ze te reinigen na afloop.

Ook voor anaal gebruik?

Tot slot kun je een vaginaal balletje gebruiken voor een extra optie: anale stimulans. Er zijn namelijk verschillende anaalkettingen en vaginale balletjes die geschikt zijn voor beide. Dit zijn voornamelijk de balletjes met een koordje met meer dan twee ballen. Deze kun je gebruiken voor vaginale stimulans als je wel eens wat anders wilt dan de gebruikelijke twee balletjes. Houd er rekening mee dat je spieren minder hard z’n werk moeten doen als je meerdere balletjes met een koordje inbrengt. Ze zitten immers al aan elkaar vast. Het kan echter wel zorgen voor een voller gevoel van binnen. De kettingen met meerdere balletjes zijn geschikt voor anaal gebruik omdat je zelf kunt bepalen hoeveel ballen je inbrengt. Daardoor is dit speeltje fijn voor zowel ervaren als beginnende anaal gebruikers. De volgende modellen zijn de beste opties als je een vaginaal balletje wilt dat je ook anaal kunt gebruiken:
 1. Goudkleurige Vagina Balletjes
 2. Tom of Finland Zware Anaal Ballen
   

Hoe gebruik je een vaginale bal?

Afhankelijk van welk type vaginaal balletje je koopt, zijn er verschillende manieren waarop je ze kunt gebruiken. De standaard ballen voor seksueel genot hebben vaak twee balletjes waarvan een er een kleinere, zwaardere metalen bal heeft. De andere bal is leeg. De lege bal wordt als eerste ingebracht, helemaal in de baarmoederhals. De tweede bal komt daarna totdat ze contact maken. Als ze op de juiste plaats liggen, kan een kleine beweging al zorgen voor de juiste, plezierige vibraties. Tip: om meer te genieten van de vibraties kun je in een schommelstoel of sex schommel gaan zitten en heen en weer bewegen.

Inbrengen stap voor stap

Hieronder zie je hoe je de vaginale balletjes op de juiste manier kunt gebruiken:
 1. Gebruik glijmiddel op de balletjes om ze makkelijker naar binnen te laten glijden. Zorg er voor dat je niet te veel glijmiddel gebruikt, want hoe makkelijker ze naar binnen glijden, hoe makkelijker ze er ook weer uitkomen;
 2. Ga liggen als je deze balletjes nog niet eerder hebt gebruikt en breng de balletjes of het balletje zachtjes in terwijl je ontspannen bent;
 3. Houd de balletjes in de vagina door je benen aan elkaar te blijven knijpen en het doen van verschillende kegeloefeningen. Op het internet vind je verschillende websites waar je goede kegeloefeningen kunt vinden;
 4. Als ze er eenmaal in zitten, kun je een beetje door het huis lopen om wat meer te voelen. Vrouwen die vaginale balletjes vaker gebruiken hoeven misschien niet te gaan liggen om de ballen in te brengen.

Veel voorkomende vragen over het gebruik & antwoorden

Hoe ver kun je een vaginaal balletje inbrengen? 
Het balletje kun je eigenlijk nooit te ver inbrengen, daar hoef je je geen zorgen om te maken. Je hand is niet groot genoeg om de balletjes diep achterin de baarmoeder te drukken. Gebruik je de balletjes voor kegeloefeningen? Breng ze dan in het op punt waar je je spieren sterker wilt maken. Gebruik je ze tijdens de seks? Dan kunnen ze richting de baarmoederhals of daar in de buurt worden ingebracht. Dat is ongeveer 6 cm diep. Kunnen vaginale balletjes vast komen te zitten? 
Je hoeft je nooit zorgen te maken dat ze tijdens het inbrengen vast komen te zitten, je vagina is elastisch en daardoor kun je de ballen altijd makkelijk inbrengen. Heb je moeite om ze te verwijderen? Er zijn verschillende opties om de balletjes weer naar buiten te krijgen. Wat hoor je te voelen als je ze hebt ingebracht? 
Er is geen universeel gevoel voor het gebruik van de sextoys uit deze categorie. Het is gehele afhankelijk van de verwachtingen en je medische geschiedenis. Een jonge dame van 21 die nog geen kinderen heeft gehad, zal iets heel anders voelen dan een vrouw van 39 met 4 kinderen. Verwacht geen spetterende hoogtepunten en eeuwig durende orgasmes zoals je misschien verwacht van een seksspeeltje als een vibrator. Het speeltje uit deze categorie is voornamelijk gemaakt voor het trainen van je spieren maar er zijn genoeg vrouwen die seksueel genot ervaren met een speeltje als deze. Hoelang kun je de balletjes inhouden? 
Je kunt de balletjes tot 30 minuten aaneengesloten dragen. Maar dat is afhankelijk van hoe actief je je spieren traint. Ben je actief aan het trainen? Dan kan tien minuten al genoeg zijn. Draag je ze terwijl je ander werk aan het doen bent, dan kun je ze misschien langer inhouden. Elk lichaam reageert anders op de balletjes, dus houd zelf in de gaten hoe het voelt. Gaan de balletjes na verloop van tijd irriteren? Dan hoor je ze er uiteraard uit te halen. Gebruik de balletjes niet langer dan 30 minuten achter elkaar, zo voorkom je te gespannen bekkenbodemspieren.  Hoe zorg je dat de balletjes er niet uit vallen? 
De ballen blijven binnenin je zitten doordat je je spieren continu moet aanspannen. Als je moeite hebt om ze in te houden als je bijvoorbeeld zit of staat, probeer dan eens een andere houding. Je kunt bijvoorbeeld gaan liggen. Het kan ook zijn dat je een model hebt gekocht dat iets te gedurfd is voor jou. De grotere ballen zijn makkelijker om mee te beginnen dan de kleine. Wil je zeker weten dat ze blijven zitten? Dan kun je een set met een koordje kopen. Raden gynaecologen de ballen aan? 
Ja. Er zijn veel gynaecologen die aanraden om deze sextoy te gebruiken. Je kunt de spieren in je vagina ook trainen zonder een speeltje. Bijvoorbeeld door meerdere keren op een dag je benen samen te knijpen, alsof je je plas drastisch ophoudt. Maar door een vaginaal balletje in te brengen, werk je aan sterke spieren van binnen- en buiten. Zo heb je dus sneller sterke bekkenbodemspieren.

Hoe verwijder je vaginale balletjes?

Wanneer ze voor het eerst over vaginale balletjes zonder koord horen, zijn er veel vrouwen die zich afvragen hoe je die ballen er in godsnaam weer uit kunt halen. Het is niet zo gek om je dat af te vragen. Je belandt niet zomaar op de eerste hulp om uit te moeten leggen dat er een balletje vastzit in je vagina. Paniek is ook niet nodig. De balletjes kunnen nergens heen. De makkelijkste manier om de balletjes te verwijderen, is door ze er uit te persen. Mocht dat niet lukken, dan kun je de tips hieronder ook meenemen:
 • Ga staan en loop rond
 • Hoest zoveel als je kan
 • Ga zitten alsof je een bezoek aan het toilet brengt
 • Spring op en neer
 • Gebruik meer glijmiddel
 • Vraag je partner

Hoe reinig je vaginale balletjes?

Het is heel belangrijk om je speeltje te reinigen voor en na gebruik van de balletjes. Vaginale balletjes die niet door middel van een koordje zijn verbonden, zijn makkelijker te reinigen dan de modellen met een koord. Je kunt de klassieke modellen schoonmaken met warm water en anti-bacteriële handzeep. Zorg er wel voor dat alle zeep er af is als je ze opbergt of inbrengt.

Vaginale balletjes met een koordje reinigen

De love balls met een koordje kun je op dezelfde manier reinigen als hierboven. Je bent alleen iets langer bezig. Het is namelijk heel belangrijk om langs de punten die met elkaar verbonden zijn door middel van een koordje te gaan. Je wilt namelijk voorkomen dat hier slijm of zeepresten achterblijven. Dit kan namelijk zorgen voor een verstoorde zuurgraad waardoor je vatbaarder bent voor bacteriën en schimmels.

Vagina Balletjes kopen & online bestellen: altijd veilig & discreet

Jij kunt jouw nieuwe Vagina Balletjes betalen met een veilige betaalmethode, zoals iDeal en Afterpay. Je kunt altijd op ons rekenen voor een discrete en anonieme afhandeling van jouw bestelling. Bestel jouw Vagina Balletjes gemakkelijk en snel online.